Inte trovärdig i jobbfrågan

Borås Tidning 2012-03-17. DEBATT.

I sin jakt på högre opinionssiffror lovar Socialdemokraterna med Löfven i spetsen allt till alla. Den politiken går att känna igen på andra ställen i Europa med förödande resultat som följd.

De konkreta förslagen på hur alla löften ska infrias fortsätter att lysa med sin frånvaro.
Moderaternas och alliansens ansvarsfulla politik med fokus på jobben och ordning och reda i de offentliga finanserna har gett resultat. När länder i vår närhet går på knäna med stora underskott och nedskärningar som följd har vi kunnat satsa på jobb och välfärd. Även Socialdemokraterna säger sig nu vilja prioritera jobben vilket vi välkomnar – men man saknar helt trovärdighet i frågan.
Samtidigt som man säger sig vilja bekämpa ungdomsarbetslösheten driver man en fördubbling av arbetsgivaravgifterna för unga vilket skulle försvåra avsevärt för ungdomar att ta sig in på arbetsmarknaden.
Beräkningar visar att 14 000 årsarbetskrafter skulle försvinna om förslaget drevs igenom. Samtidigt vill man fördubbla restaurangmomsen i en bransch där över 30 000 unga är anställda och där många får sitt första jobb. Det är dags att Socialdemokraternas riksdagsledamöter i Södra Älvsborg förklarar för sina väljare hur detta leder till att fler ungdomar får arbete?
Löften om fokus på arbete är ingenting värda utan trovärdiga förslag. Och även om man bytt partiledare så är det fortfarande samma budgetförslag som riskerar att urgröpa de offentliga finanserna med omkring 30 miljarder kronor som är verktyget.
Utbyggda ersättningssystem och bidrag finansierade av omfattande skattehöjningar är inte rätt väg att gå i en tid av ekonomisk oro utan skulle montera ned den av Alliansen uppbyggda arbetslinje som är grunden till att Sverige står förhållandevis starkt när det blåser omkring oss.
Under de närmsta åren avsätter vi åtta miljarder kronor för att ytterligare sänka trösklarna till arbete för dem som har det svårast att ta sig in på arbetsmarknaden. Istället för att lova allt till alla i morgon lovar vi att fortsatt driva en ansvarsfull politik som värnar arbetslinjen och välfärden på sikt.

Ulrik Nilsson

Stefan Caplan

Finn Bengtsson

Riksdagsledamöter (M)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s