Val -37 dagar

37 dagar kvar.

I flaggordag har jag besökt ett s.k. Vilda-läger på Kragenäs i Tanum. Vilda är årets satsning från scouterna där man istället för ett stort läger genomför minder läger samtidigt med samma innehåll på olika platser. Det läger jag besökte hade ungefär 800 deltagare och på samma plats var också scouter från Frankrike och Danmark (de hade sina egna läger). Det fantastiska med scouter är att de erbjuder en verksamhet där alla kan vara med och där alla kan bidra, från den unge äventyrlige till den invandrade föräldern som är med som ”vuxen”.

Två kommentarer i övrigt:

Min kollega Jan Ericson presenterade häromdagen sina vallöften, ett av dem kommenteras i dagens BT. Det gäller ett förslag att man skall kunna få studielån (ej bidrag) för att ta körkort. Jag delar inte Jans uppfattning, jag anser att det finns en rad utgifter – vilka i och för sig är viktiga i det moderna livet – som måste tillhöra den privata sfären. För de allra flesta är körkort, liksom exempelvis kostnader för telefon och kläder, något som man inte bara använder i arbetslivet och då finns det ingen anledning att ge subventionerade lån.

Sveriges radio har idag presenterat uppgifter om hur komplicetat vi talar i riksdagen. När jag kollade några av mina anföranden i deras program fann jag till min förvåning att mitt språk ligger nära mitten såväl i komplexitet som i variation. För egen del trodde jag nog att jag var mer svårförståelig, ofta har man sagt mig att jag är för ”akademisk”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s