Valet -25 dagar

Dagen inleddes med att jag blev en aning upprörd över två företeelser, en aning upprörd skall tolkas som sju-tunnor-rasande-arg.

För det första så började jag läsa Bo-Göran Bodins och Daniel Öhmans bok Saudi vapen, om Saudiaffären. För mig som sitter i KEX utredningen är det nästan tjänstelitteratur. Varför blev jag då arg – Jo därför att författarna, när de beskriver hur man publicerade avslöjandet, hela tiden beskriver Carl Bildt som sin motståndare. Min uppfattning är att det inte skall vara journalist mot minister utan en journalist som opartiskt speglar vad ministern gör. Jag får hoppas att det rättar till sig under vidare läsning annars är risken att jag i min upprördhet missar budskap.

För att inte lungna ner mig gick jag vidare till att fylla i ytterligare en av alla enkäter vi får. Denna gång från WWF (Världsnaturfonden). När jag kom till fråga 13 (se nedan) så kunde jag inte svara. Det handlade inte om att instämma i påståendet mer eller mindre utan om att jag måste konstatera att det är bra att grundlagen är formulerad så att Riksdagen inte  har några bivillkor utöver ledamöternas åsikter vid beslutsfattande. Om vi till exempel skrev in i Riksdagsordningen (som nästan är grundlag, den förändras som en sådan) att man innan beslut exempelvis skall ta hänsyn till kyrkan så skulle det med rätta kunna anföras att det är odemokratiskt och inskränker ledamöternas möjlighet att arbeta. På samma sätt skulle ett formellt krav på miljökonsekvenser också kunna begränsa beslutsområdet.imageDetta fenomen att man tvingas att ta ställning till påståenden som är omöjliga har jag allt oftare sett i enkäter. Jag väljer av princip att inte svara då. Det gäller bl.a. vapenvalets enkät.

Sålunda laddad hamnade jag på torget där jag pratade med väljare och delade ut material. Många intressanta samtal om Isil/Irak, Palestina, Ukraina och svensk försvars och säkerhetspolitik.

På efter middag dels telefonmöte med riksdagsgruppen och utdelning i Fristad. Idag delade jag ut ca 500 foldrar, gick 19 239 steg och fick en del regn på mig.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s