Kampanj mot Carl Bildt

I går hölls en manifestation stödd av bland annat (V) i Borås som handlade om att Carl Bildt bör avgå. Jag fick kommentera aktionen i Radio 7. För att göra bliden helt tydlig vill jag dela med mig av hela mitt budskap, radion valde att klippa det så att endast den tredje delen kom med i inslaget.

1) Varje svensk som råkar ilöla ut i utlandet skall ha hjälp av de konsulära insatserna, det gäller journalister såväl som andra. Det innebär att UD ger hjälp och råd under pågående rättsprocesser, hjälper till med kontakter och annat som garanterar den drabvbade en korrekt behandling. Det är viktigt att detta del inte politiseras utan utförs med samma professionallitet för alla svenskar. Om jag uppfattat rätt så är också journalisterna och deras anhöriga nöjda med det konsulära biståndet. Får man tolka alla de experter som uttalat sig så är de också inne på att fallet hanterats på bästa sätt. Det är nog en felsyn att tro att Etiopien är en demokrati som därför är redo att ändra sitt ställningstagande baserat på opinionsbildning.

2) Grunden för att Carl Bildt skulle avgå skulle vara kopplingar till Lundin oil. Dels är det så att en peron som tar en plats i regeringen måste frånsäga sig alla ekonomiska förbinmdelser med enskilda företag så anklagelsen skulle i första hand bygga på det som varit. Ytterligare enm förutsättning krävs nämligen att det går att bevisa att kopplingen på något sätt påverklat det svenska agerandet, jag har inte sett några sådana bevis. Med andra ord vill man baserat på antydningar ta heder och ära av en politiker (i (V):s fall politisk motståndare). Som framgår under 1) så tycks de flesta vara av uppfattningen att det konsulära fungerat och då blir det konstigt att genom antydningar försöka få det att framstå som att det borde agerats kraftfullare och anorlunda om Carl Bildt hade varit ”obunden”. Snacka om soppa på spik. Det är inte rimligt att fördöma någons insatser på så lösa boliner.

3) Jag sa därför att jag uppfattatde (V):s aktion, och deras uttalanden, vara billig opportunism därför att de inte underbygger sina påståenden och att (V):s syfte naturligtvis är att svärta ner en motståndare. Ett agerande som inte bådar gott för det politiska systemet. Många är vi som tycker att negativa kampanjer i USA skadar politiken. (V):s metoder i Sverig gör det samma.

Ulrik Nilsson (M)

Riksdagsledamot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s