Riksväg 40 är viktig för hela Västsverige

2012-02-21 Borås Tidning. DEBATT.

I torsdags fattade regeringen beslutet att avslå de överklaganden som fram tills nu förhindrat byggstarten av den fortsatta motorvägen mellan Dållebo och Hester i Ulricehamns kommun.

Detta innebär att Trafikverket nu kan påbörja upphandlingen med avsikt att bygget ska komma igång redan till hösten. Om allt går enligt planerna kan den nya motorvägssträckan förhoppningsvis stå klar hösten 2015.
Den nya motorvägssträckan blir 17 kilometer och beräknas kosta runt 1,3 miljarder kronor. Bygget omfattar tre trafikplatser, 13 broar, varav två större över Ätran och Viskan, samt en 400 meter lång tunnel. Det är med andra ord en stor statlig investering i Sjuhärads infrastruktur.
När den nya motorvägen står klar får vi en väldigt trafiksäker väg mellan Göteborg och Stockholm. Vägen kommer också att underlätta för arbetspendling och företagande i Sjuhärad. Inte minst kommer arbetsmarknadsregionerna Göteborg, Borås och Jönköping att bindas ihop. Betydelsen för Ulricehamns kommun kan i detta sammanhang inte överskattas, och beskedet om att bygget nu kan starta gör det bland annat intressant för kommunen att utveckla ett nytt industriområde vid Rönnåsen, i anslutning till den nya vägen.
I en tid när mycket av samhällsdebatten handlar om behovet av investeringar i järnvägsnätet känns det angeläget att påpeka att vi även behöver ett väl fungerande vägnät i vårt avlånga land. Sedan alliansen bildade regering 2006 har satsningarna på infrastruktur varit rekordstora. Utbyggnaden av riksväg 40 är ytterligare ett bevis på att alliansregeringen prioriterar både vägar och järnvägar, och att investeringarna sker över hela landet.

Lars Holmin (m)

kommunstyrelsens ordförande i ulricehamn

Jan Ericson (m)

riksdagsledamot

Cecilie Tenfjord Toftby (m)

riksdagsledamot

Ulrik Nilsson (m)

riksdagsledamot

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s