Logiken håller visst ihop

Borås Tidning 2012-05-04. Insändare

Med anledning av mitt debattsvar till Ida Legnemark (V) frågar Gunnar Olofsson var logiken finns. För det första så måste sanktioner – för att ha någon effekt överhuvudtaget – genomföras av många stater tillsammans.

För det andra måste vi vara delaktiga i debatten, dels om vilka länder som ska utsättas för sanktioner och dels hur de sanktionerna skall utformas. I mitt svar till Ida Legnemark försökte jag fördjupa den debatten.
För det tredje frågar Olofsson varför vi ”svälter ut den demokratiskt valda palestinska regeringen”. Om han tror att den palestinska myndigheten är under sanktioner kan jag meddela att så inte är fallet.
För det fjärde frågar Olofsson varför inte Sverige har sanktioner mot en rad andra länder. Jag kan konstatera att några sanktioner inte finns beslutade inom ramen för FN eller EU. Ensidiga svenska sanktioner skulle bli verkningslösa eller i värsta fall kontraproduktiva. Jag tycker att logiken håller ihop och jag tycker framförallt att all debatt tjänar på att fördjupas snarare än att förenklas eller förflackas.

Ulrik Nilsson (M)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s