Intervju i BT ang: ”Det kan komma att koka över i Egypten”

Idag har jag blivit intervjuad i Borås Tidning angående läget i Egypten.

Jag berättade bland annat att när vi besökte Egypten och Muslimska Brödraskapet svarade på våra frågor så upplevde vi att de svarade ”rätt”. Alltså de gav de svaren som vi ville höra. Men risken är att den nya presidenten kan driva Egypten på en liknande väg som Iran har gått. Den spontana oron är det inte finns någon konstitution i landet. Det som är fördelen är att han inte har någon anknytning till det gamla. Men vet vi inte hur hans parti, Muslimska brödraskapet, kommer att agera nu när de har makten. Det som oroar mig är att han bara har stöd av en fjärdedel av befolkningen. Om Mursi har någon politisk medvetenhet så måste han inse att han inte har hela befolkningen bakom sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s