Inspirerande besök på Nordisk Designskola i Borås

”Vi säger aldrig nej!”, sa Minna Heino, ägare och rektor för Nordisk Designskola, på frågan om hur de hinner hjälpa så många företag med sina kollektioner och varumärken. Har vi mer än vad eleverna klarar så tar vi in tidigre elever på konsult basis, så får de också jobb. Att besöka Nordisk Designskola i Borås är att få sig till dels dels ett antal självklara med nödvändiga ”one-liners” och dels en fantastisk lektion i entreprenörskap och drivkraft för utveckling.

Utbildningen, som just nu har drygt 25 elever i år 2 (inga nybörjare), handlar om att bli goda designers och designkunniga. Utbildningen är indelad i käder, skor respektive sport och sker i mycket nära samverkan med branschen. Har man gått på designskolan har man goda chanser att få jobb inom någon av branschens företag för man kan hantverket.

Det är ”viktigt att fler får göra sin dröm” förklarade Minna hur hon, i motgång och medgång, har vågat driva sin skola och sitt varumärke för skor (Minna Heino). Uppgiften för Minna är att ge de som vill goda förutsättningar att jobba professionellt med design och mode och därmed bidra till att utveckla svensk textilindustri och Borås.

Med fler entreprenörer som Minna har Sverige en god framtid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s