Valet -30 dagar

På dagen 200 år sedan stilleståndet i Moss. Man kan diskutera om det var ett krig, men i vart fall användes de svenska styrkorna (bl.a. Älvsborgs Regemente) till att övertyga (nåja) norrmännen om att union med Sverige inte var en så dum idé – det höll till 1905. I morgon är det under alla omständigheter 200 år sedan svensk trupp användes för att stridshandlingar utomlands – undantaget insatser med mandat från UN-SC (FNs säkerhetsråd). Vi brukar vara stolta över det, andra länder uppfattar det ofta som att vi haft tur, åkt snålskjuts eller helt enkelt fegat ur centrala kraftmätningar.

Dagens kampanj innefattade utdelning i Sandared (ca 550 foldrar och drygt 21000 steg), torgmöte vid Pop-up:en på Stora Torget i Borås (nu drar den vidare till Karlstad), träff med Martin Andreasson från regionen och lite snack i valstugan på torget. En rätt ordinär dag alltså (jag berättar inte om artiklar jag skrivit eller planer jag har innan de genomförs).

När man går och delar ut material slås man av den positiva stämningen bland de man möter. Man kan fråga om kommunen, prata utrikespolitik, heja eller uppmuntra. Mannen som hälsade mig med orden ”Du är tvåa” får bli dagens exempel. Med det menade han att han gjort något av valpejlarna och att jag kom två bland bästa matchning. Min replik blev naturligtvis ”Synd att Du svarade fel på någon fråga”. Skratt och ett glatt samtal följde.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s