Valet -23 dagar

Förra valet gick det minst en dag, troligen lite mer, åt att försöka förklara varför Borås stad ingått ett intentionsavtal om markinköp vid Hällered. Av olika skäl, utom min kontroll, hade inte heller detta avtal diarieförts. Jag fick också en JO-anmälan på mig från Vägvalet (eller egentligen aktiva medlemmar i Vv) som ju sedermera bytt namn till Boråsvalet. Mina skäl för intentionsavtalet var att säkerställa marktillgång till ett mycket betydelsefullt investeringsprojekt som då kallandes TSS (Test Site Sweden).

I dag har jag helt avstått från valkampanjande, med undantag för att fälla ihop tältet på torget, för att kunna vara med när AstaZero invigdes. Av TSS har det blivit AstaZero, en världsunik provningsanläggning för fordonselektronik vid Hällered utanför Borås. I dag när ca 600 personer firade invigningen var det ingen so trädde fram och sade att detta hade vi helst stoppat. När det lyckas vill man vara med, när det krävs förutseende beslut är det lätt att stå vid sidan.

Jag kan inte här göra någon rättvisa åt de förevisningar vi fick se så därför avstår jag och vill bara sluta med att citera Karin Merkides (rektor på Chalmers) när hon sa ”I dag är en historisk dag”.

I julklapp fick jag en kalender på temat kaffe, för någon dag sedan stod där något som passar med tanke på alla fysiker och matematiker som verkar på AstaZero.image Möjligen skulle man kunna parafrasera med ”A politician is a device for turning coffee into voters”, gäller framförallt valrörelser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s