Valet -22 dagar

Så var det dags. Jag har idag varit värd för två besökare. Dragan Pajić och Dušan Sokolović från nya Moderaternas samarbetsparti PDP i Republika Srpska, Bosnien skall under fredag till söndag följa mig i valrörelsen. Besöket är arrangerat av Jarl Hjalmarsson stiftelsen och en del i det partianknutna demokratibiståndet som Sverige ger.

För oss är det viktigt att inte bara uttala stöd och ge hjälp i krig, kris och katastrofområden utan att också på olika sätt medverka till det som brukar kallas institutionsbyggande i post-konflikt länder. De får se hur demokratin funkar här, vi får deras intryck och vi lär av varandra.

Dagen inleddes med att vi hade planerat en träff med pressen BT valde istället att komma till MUFs kampanj på Sven Eriksson skolan där besökarna medverkade. Ledarsidan har redan lagt ut en artikel på nätet, se : http://www.bt.se/ledare/valrorelsen-ar-storre-an-lilla-sverige(4415591).gm

Därefter deltog besökarna på kampanjen och själv gick jag till valstugan på torget. Under min tid i valstugan ringde Radio7 och jag fick i direktsändning redogöra för en del av tankarna bakom besöket och vårt program.

Kl 14:00 besökte vi Stadens Kafferosteri i Ulricehamn. En fantastisk verksamhet på många sätt. Driftiga människor (och kaffenördar) som omsätter sitt intresse till ett växande småföretag. Det är så jobb och framtidstro skapas. En annan intressant aspekt är att det förefaller som att svensken successivt blir allt mer intresserad av att i det lilla sätta en guldkant på tillvaron. Lyx är inte längre bara att köpa en dyr och fin bil utan kan likaväl vara att få en handgjord god kopp kaffe. Den typen av ”välfärdstjänster” är efterfrågade och säkert en annan del i en ökande tjänstesektor – men då måste ungdomar få insteg i branschen.

Efter kafferosteriet utdelning i Ulricehamn, på torget och gågatan. Två bilder:

image imageEfter utdelningen var det räksoppa med moderata vänner i Ulricehamn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s