Valet -7 dagar

Lördagens program var dels medverkan vid Sjöbodagar på Sjöbo i Borås och dels en dryg timma vid valstugan på Stora Torget i Borås. Bilden fortsätter, de allra flesta är positiva och förefaller att vilja att Alliansen vinner. I dag dök dock två personer upp som hade den tidigare vanliga inställningen: ”Jag har alltid varit moderat men nu måste ni göra något åt massinvandringen”. Försöker man förklara så vill de inte lyssna – deras bestämda uppfattning är att flyktingar och invandring är samma sak och att den typiske invandraren är en person som bara kommer hit för att ligga till last. Förklarar man invandringen består av i princip fyra delar; svenskar som återvandrar, Nordiska och EU medborgare, arbetskraftinvandring samt flyktingar och där de tre första grupperna skulle gå att begränsa medan den fjärde bygger på asylkriterier så blir de svarslösa – men Ni måste göra något åt det. Begränsa svenskar, nordiska/EU eller arbetskraft brukar inte krävas, de brukar säga att naturligtvis skall vi vara humana så det jag rimligen förväntas lova är att stoppa krig, kriser eller katastrofer. Jag lovar hade jag kunnat det hade jag gjort det – men inte för all minska migration utan för att minska lidande.

En bild från Sjöbo

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s