Nytt perspektiv

Makedoniens utrikesminister var på besök i riksdagen. Vi frågade honom om Greklands hinder för medlemskap i EU på grund av namnfrågan. Min fråga var ”minskar inte opinionens vilja att gå med i en förening om föreningen avvisar dig gång efter gång?” Svaret förvåndae mig, men var välgörande. han sa ungefär:

-Eftersom vi inte kommer in så har vi fortfarande fokus på det goda EU står för: Fred (70 år utan krig i Europa – har inte hänt tidigare), Rättsstat och Demokrati. Ni som kommitin har glömt varför EU finns och fokuserar på de interna problemen. Eftersom vi vill in behåller vi idéen om ett fredligt Europa.

Nytt perspektiv fördjupar bilden, och ökar respekten för opinionen i Makedonien!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s