Brevvänner … ?

Det damp ned ett brev på mitt kontor. Det var från Ryska Dumans (eg Ryska Federationens Federalförsamlings Statsduma, phu) vice talman Sergey Zheleznjak. Han inbjöd mig att resa till Moskva den 9-11 december, de skulle stå för allt utom resan, för att delat i en konferens betitlad ”Modern parlamentarism och demokratins framtid”. Jag tycker detta låter spännande, är den moderna parlamentarismen att med hjälp av kontroll över såväl statsapparaten som media säkerställa en egen parlamentarisk majoritet, eller handlar det om att låta väljarna bestämma. Är demokratins framtid mer av maktpartier som Enade Ryssland eller handlar det om fri debatt. Jag misstänker att vi inte är eniga där.

Jag konstaterar att jag nog inte är intresserad av den utveckling av demokratin som skett i Rysland sprids vidare. Jag diskuterar gärna demokrati men knappast med företrädare för den ryska duman, så jag får nog tacka nej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s