Valet -21 dagar

Morgonen inleddes med opinionsundersökningar. En i BT som visade att den nuvarande majoriteten (som inte skall få springa ifrån sitt misslyckande) bedöms vinna mark i Borås, och en i expressen som visar ett rejält lyft för Alliansen och för nya Moderaterna. Skall man skratta, gråta eller inse att det bara är att jobba vidare för ett friare Sverige. Jag valde det senare och ….

Från ca kl 10:00 till 14:30 stod jag vid valstugan och delade material, pratade och diskuterade. Bilden som jag har fått kvarstår, utöver den grupp som kommer fram för att säga sin mening utan att lyssna (handlar nästa alltid om att minska invandring, sänka skatt på pensioner eller återinföra värnplikt) så är man väldigt öppna för våra argument. Vi argumenterar för att öppenhet är viktigt för Sverige, för att vi måste prioritera – och därmed gynna – arbete och för försvaret i Sveriges ändrade strategiska läge. Det finns en grupp – minskande – som vet lösningarna innan och en stor – och ökande – grupp som förstår våra argument. Det är kul att diskutera.

Därefter var det utfrågning av toppkandidater till Riksdagen på MUFs valupptakt/utbildning. Att utsätta sig för MUFs utfrågningen ger alltid samma positiva känsla. Man minns sin egen ungdomsförbundstid och dess förenklingar. Visst skäms man en del över det man gjorde och sa som MUF:are (vi har väl alla sett TV-klippet med Anders Borg, men jag lovar vi som var med minns honom så) men det är också så att de årens argumenterande har lett till att man idag är den man är. Så stå på Er, förenkla, dra långtgående slutsatser och gör oss gråhåriga kära MUF:are – partiet och framtiden behöver det!

imageDär efter blev det utdelning på Sjöbo, ca 100 foldrar och 7600 steg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s