Valet -20 dagar

Mina besökare från Bosnien Hercegovina, som åker hem i morgon tidigt, vet i vart fall en sak. Under en valrörelse i Sverige så väntar man på regn när det inte regnar. Jag har vissa problem med att övertyga om att det inte alltid är sådant väder i augusti i Sverige.

Nåväl. Vi inledde söndagen med utdelningar på Hestra och Ryssby höjd i Borås, därefter stod vi och delade ut kandidatkort till besökare och handlande på Knalleland i Borås. Två saker känns det viktigt att notera efter dagens utdelning, dels att det finns ett antal personer, inte många, som högt och tydligt måste ropa ”aldrig” när man erbjuder material. Är det rädda för att behöva omprova sin ståndpunkt? Den andra noteringen är att det inte alls är lika vanligt längre med unga till medelålders män som kommer fram och övertydligt visar sin sympati för (M) och lägre skatter, hårdare tag mot brottslingar eller mer pengar till försvaret. Tonen är idag mycket mer resonerande, det är verkligen nya moderaterna. De flesta är snälla och positiva och gillar vår mindre kategoriska hållning.image En annan sak att från Knalleland är mannen som kom fram och såg lite sökande ut. Sedan så sa han att han visserligen var född i Borås men att nu som nybliven pensionär flyttat tillbaka till sin hemstad. Jag frågade var han hade varit och han svarade ”utomlands” och när jag pressade vidare så kom det fram att han hade varit diplomat och haft sin sista stationering i Kosovo (!). Mina besökare från Bosnien  kunde alltså träffa en person som under ett antal olika uppdrag varit i såväl Bosnien som Kosovo. Hans dotter, som var med, pratade dessutom språket så det blev ett samtal! Såsmåningom kom vi också in på valövervakning något vi båda hade erfarenhet av han via ODHIR och jag via OSSE-PA. Ett möte som visar mycket av det nya öppna Sverige, där Du minst anar det finns erfarenheter som går långt utanför landet. Vi vill se mer av det.

Efter Knalleland lyckliggjorde jag Byttorp med mina foldrar. Totalt spred jag ca 700 idag och det blev drygt 17 000 steg.

Hemma gjorde jag Aftonbladets valpejl och jag blev en av de bättre kandidaterna för mig själv, upptäckte också ett felsvar i min profil (svaret som är fel är ”kandidatens). Får se om jag kan rätta till det ….image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s