Valet -18 dagar

Morgonen och BT kom. I dag hade Ida Legnemark (V) svarat på mina frågor om Jonas Sjöstedts (V) och Jens Holms (V) märkliga uttalanden om att företag skall sakna rättssäkerhet. Det fantastiska var att hon inte svarade nå de två frågorna utan bara slingrade sig och triangulerade. Jag tror inte hon törs säga det hon tycker – nämligen att företag skall inte ha några rättigheter. Vill man socialisera så skall man få det. Budskapen kan dock skrämma företagen.

I dag hade vi planerat att ”min” politiske sekreterare Johanna Hornberger skulle följa kampanjen i Borås. Tåget blev dock försenat så jag fick en timma till utdelning innan hon kom.

Därefter besök på Engelska skolan, med tre budskap:

1) Regeringen gör nu en skolsatsning (betyder för Borås 30-35 mnkr)

2) Vid regeringsskifte finns risken att friskolor får det svårare. Vid utfrågningen av Fridolin sa han att  det i första hand var de med speciell pedagogik som skulle skyddas. (S) i Borås har varit tydliga med att friskolorna skall jagas.

3) För Sveriges framtid är det utmärkt att det finns skolor med språkinriktning, de förbereder eleverna för den globaliserade världen.

Vi, Annette Carlson, Johanna och jag, blev mycket imponerade av vad vi såg. Vore man 10 igen så borden man (eller mamma och pappa) fundera på att börja där.

Därefter stod vi några timmar på torget och sedan träffade vi kurder med erfarenhet från strider mellan Perhsmergas (kurdiska styrkor) och Isil (ISIS), i syfte att lära mer om konflikten.

imageDagens facit blev knappt 100 foldrar, 12 500 steg, två aktiviteter med press och ett antal intressanta torg-samtal

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s