Valet -3 dagar

Media gav både en kommentar/citat på ledarsidan i BT med anledning av gårdagens tiggeridebatt med ca 225 lyssnare (också enligt BT):

imageI dagens nummer av Borås-Kuriren hade jag också en artikel, denna gången om Ukraina och det ryska förfallet. Jag tror inte Putin håller med men ändå.

imageFör den intresserade kan artikeln läsas på http://www.boraskuriren.se, ta upp e-tidningen och bläddra framåt.

Jag fortsatte och avslutade mitt utdelarprojekt med 16 833 steg. De gicks inledningsvis i Hillared och där såg jag också bilden som man drömmer om när man delat ut, se själva:

imageDet kändes på något sätt riktigt att avsluta utdelandet på de gator i Svenljunga där jag 1982 genomförde de första ”trapp-studsen”, hur det nu kunde gå till då vi inte hade några hyreshus, som MUF:are. Den allra sista foldern överlämnade jag till pappa och därmed var brevlådorna klara.

Vid lunch fattade jag posto i valstugan på Stora Torget i Borås. Många frågor och bra frågor. En minnesbild, mannen som kom fram med inställningen alltid moderat men nu är invandrarna problemet. Jag argumenterade emot och betonade att om invandringen skall minskas måste vi antingen stoppa återflyttare, EU-/Nordiska medborgare och arbetskraftsinvandrare eller skärpa asylkraven om vi vill vara humana och rättsäkra.  Varianten att förbjuda krig och katastrofer tror jag inte på. Vi hade ”ett uppriktigt samtal” som det heter på diplomatiska, och mannen gick med orden nu fick (SD) en röst. Efter en timma kom han åter och sa att han röstade på (M). Var han ute och provade vår övertygelse, lyckades jag ropande övertyga honom eller drev han bara med mig. Vet inte, men kändes ändå bra.

Kl 17:00, 99 timmar innan vallokalerna stänger inleddes servering av valfläsk (och lammkorv) på torget vilket också gav anledning att prata om priser på krogen. Kvällen avslutades med dörrknackning i Ekås.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s