Tvekamp

Så har det då hänt, (SD) har blivit fångat av sin egen retorik och kommit i ett läge där korten synas, få se om det var bluffpoker? En lite speciell twist är onekligen motivet att (SD):s syfte skulle vara att få bort (MP), inte att få eget inflytande. Ett parti som drivs av motvilja mot andra partier, eller för den delen, människor har nog inte riktigt fattat vad samarbete är. Om man sagt att vi skiljer oss politiskt och inte kan tänka oss samarbete med (MP) kunde jag förstå det och då kommer kravet på (S) att välja. Men nu säger man bara bort med (MP)!

Nåväl logiken verkar vara att det blir tvekamper: (S) mot (M), (SD) mot (MP) men kanske framförallt (S)+(MP) mot Alliansen. Vet inte om den kommenterande gruppen riktigt ser det som matcher två och två.

I den sista kampen finns det kanske anledning att påminna om att om man vet vad man skall göra så går det lättare. Under förra mandatperioden var Alliansen beredd och sa innan valet vad som skulle ske (Alliansen gjorde detsamma i valet 2014, men fick inte chansen). Därmed fanns inte oklarheten och Alliansen kunde med relativt få ”förluster” regera. En oförberedd samling av (S) och (MP) måste först snacka sig samman, därefter med (V) och sedan med övriga. När det blir så lite förhandlingsutrymme kvar är det svårt. Hade man varit förberedd hade den första förhandlingen blivit med Alliansen eller (SD) och bilden av vinnare och förlorare i tre nivåer hade inte uppstått. Situationen idag beror på att man inte vill/vågade/kunde förbereda sig innan valet.

Bilden på min fluga som kan vara både blå och röd får symbolisera läget. Får se hur den skall knytas – hoppas på blått!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s