Extra val den 22 mars

I dag får min obestämda fluga vara kvar som symbol för nu kom beskedet från statsministern. Det blir val den 22 mars 2015.

Från olika håll har det under dagen ägnats en hel del jobb åt ”blame voiding” att skylla på någon annan. Jag vill inte göra det men jag kan inte undanhålla några kommentarer.

För det första, jag fyller år den 23 mars. I födelsedagspresent vill jag ha en valframgång och ett bättre Sverige. Fixa det tack!

För det andra. Det antyds att den ena och den andra inte håller sina löften. En del kan vara brott annat kan vara önsketänkande. Jag kan inte minnas att Alliansen någonsin sa till sina väljare ”Detta tycker vi, men vi kommer att avstå från att driva det om inte Sossarna vill”. Ett vet jag. Stefan Löfvén sa igår att ahn skulle avgå om inte hans budget antogs. Det gjorde han inte, han valde att bryta det löftet för att istället utnyttja makten att utlysa extra val. Så mycket för hållandet av löften.

För det tredje hörde jag tydligt statsministern, på presskonferensen idag, säga att jag tar mitt ansvar – genom att utlysa extra val. Ursäkta, var inte frågan i september att få förtroendet att styra inte att komma tillbaka med ett till val. Jag har även hört en del debattörer som tycker att Fredrik Reinfeldt inte tog sitt ansvar när han avgick (aviserade sin avgång) på valnatten. Skillnaden är inte milsvidd mellan att lämna när resultatet är klart och att smita undan genom att utlysa extra val.

Jag kan vara partisk (dagens underdrift) men nu kommer igen tiden med en profilerad debatt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s