Till tråkighetens lov

Nu är det val och snart kommer media och internet att översvämmas av olika utspel, förslag och ”folkstormar”, inte minst i vad som brukar kallas sociala medier. Det finns nog skäl att stanna upp en del och reflektera.

All utveckling har sin början i att någon person tar ett initiativ och gör något. Det kan vara allt ifrån att skapa en trevlig yta i bostadsområdet till att starta det som kan bli nästa världsföretag. Förutsättningen för att någon skall ta initiativet är att man vet under vilka villkor initiativet tas. Tilltron till det politiska systemet är därför viktigt. Att dels förstå varför politikerna agerar och att dels kunna förutse vad som händer framåt ger ökad trygghet för den som vill ta initiativ.

Utspel är motsatsen till detta, när någon får för sig att vinsterna skall begränsas så riskerar det att bli en signal till att inte ta initiativ, när allt för ”ryckig” politik förändrar förutsättningarna så minskar kreativiteten hos svenskarna. Med allt för kreativa politiker kommer medborgarna att ”ta det säkra före det osäkra”, och blir då mindre kreativa.

Därför vill jag vara konsekvent och förutsägbar som politiker, och jag blir därför rätt tråkig. Inga flashiga utspel, inga storartade löften och inga speciella valbudskap.

Så mitt program inför valet skulle kunna sammanfattas som: ”Jag är så tråkig så att jag står för mitt program, och om vi är många förtroendevalda som är tråkiga så vågar medborgarna vara kreativa och nyskapande”.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s