S-mitt-samarbete i Borås eller (S)mitta …

Så kom då beskedet om vad den nya styrande minoriteten i Borås vill göra och vad den vill heta (vad den kallas kan vi kanske överlåta åt folkhumorn) Mitt-S-samverkan. Jag tror att bokstäverna kom i fel ordning, för det är ingen tvekan om att det är (S) som dominerar. Alla de goda alliansförslag som legat på bordet i Borås har lagts åt sidan.

(L) stolta uttalanden om Södra Torget har ersatts med att Södra Torget skall vara kvar som knytpunkt i busstrafiken. Alla uttalanden, under förra mandatperioden, från olika allianspartier om att fler verksamheter skulle byta driftsformer har ersatts av ett ”lagt kort ligger” från Ulf Olsson (S). I sammanhanget kan de kanske vara värt att påpeka att när vi moderater ingick vår överenskommelse med (S) för att lösa ledningen i Borås förra mandatperioden så ställde vi krav på reformer, reformer som (S) fick acceptera och som nu ligger fast. Att (C) och (L) försatt möjligheten att kräva ytterligare reformer ter sig svårbegripligt om det inte är så att det är det pris man är redo att betala för makten.

För oss moderater provas alltid halten i politiken av i hur hög grad man kan genomföra sin idéer och vilka förslag man driver. Det kan vara tidigt att säga att (C) och (L) har helt misslyckats med sina idéer men visst ser det svagt ut i början.

Som moderat kan jag bara vara tydlig med att för mig är alliansens politik det som gör det värt att arbeta politiskt och den kan aldrig förhandlas bort för makten. Borås S-Mitt-samarbete får inte (S)mitta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s