Att stå för sitt agerande …

Jag har allt sedan dess att jag engagerade mig i olika förtroendeuppdrag levt efter två principer, två principer som jag ogärna avviker ifrån. För det första skall jag alltid driva och försöka påverka så att besluten blir efter vad jag anser vara bäst för den verksamhet jag är satt att försvara. Jag kommer inte att sätta politisk taktik före vad jag anser långsiktigt vara rätt. För det andra kommer jag alltid att stå upp för min åsikt gentemot väljare och allmänhet.

Jag har under senare tid varit djupt inblandad i en diskussion gällande Borås Energi och Miljö AB, en diskussion där man tydligt kan se att ett antal inblandade aktörer hellre driver opinionspolitik än att driva verksamhetens bästa. Jag lovar att alltid sätta boråsarnas intresse först och det innebär ett bolag som fungerar bra, har trygghet och är i harmoni, då kan jag inte sätta taktik före sakfrågorna. Det kan finnas de som tycker att jag inte skulle engagera mig i problemen och överlåta det på Mitt-S-samverkan, men då sviker jag min princip.

På samma sätt har jag valt att utåt motivera varför jag agerar på ett visst sätt. I artiklar har jag försök förklara betydelsen av att agera så att inte framtida rekryteringar försvåras. Det finns säkert de som anser att jag skulle avstått och låtit Mitt-S motivera och förklara, och att jag genom att vara tydlig ”hjälper” Mitt-S. Jag hoppas att de framgår tydligt i denna fråga vem som vill något och står för en åsikt och vem (vilken gruppering) som undviker att ta tag i frågan och stå för besluten. Att sedan inte det uppmärksammas kan jag bara beklaga.

Det finns i denna historia ytterligare frågor som man kan tycka hade förtjänat uppmärksamhet från media. Ett sådant exempel är att samtidigt som (L) nationellt anklagar (M) för att vara tvungna att t samarbeta med (SD) för att kunna regera så visar sig (L) och (SD) skriva sig ihop i en gemensam reservation. Vad är det om inte samarbete, men det kommenteras inte av någon …

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s