Bara förlorare på krisen för (S) i Borås

Just nu pågår en krisartad situation för Socialdemokraterna i Borås i följden av BTs avslöjanden om interna ”grabbiga” maktstrukturer och unket och sexistiskt beteende.

Det finns säkert politiska motståndare som kan gotta sig år problemen för (S), jag gör det inte och det av två orsaker, dels att det inte är bra för Borås och dels därför att det inte beror på vårt goda arbete. Låt mig förklara och då börjar jag med det andra, och kanske i det långa loppet mindre viktiga.

Politik måste handla om att ett parti har åsikter och strategier för att förändra samhället, det är de åsikterna som skall vara grunden för sympatier eller antipatier till ett parti. Jag har inga problem med att stolt lyfta fram förslag som vi moderater drivit som är bra (gäller nästan alla) och som står i motsats till det som (S) driver. Jag visar gärna på att vi är överlägsna (S). Men jag kommer aldrig att yvas över att ett antal personer i ett motståndarparti beter sig illa eller gör dumheter. Det måste de ta ansvar för själva, och det gäller såväl för individerna som för organisationen. Problemen som (S) har är inte kopplade till vårt goda agerande och med det så vill jag lämna detta till de berörda, men med en liten saknad i känslan. Moderaterna mår bra av bra socialdemokrater.

Dessutom är det så att när (S) försvagas och möjligt paralyseras från att delta i politiken i Borås så drabbas såväl det politiska diskussionen som Borås utveckling. För att staden skall utvecklas och för att vi skall kunna ta de aktiva beslut som krävs för att få en god växtkraft i staden så måste såväl ledning (position) som opposition agera kraftfullt, utan positionens agerande blir det platt intet. (S) kris är därför dålig för staden!

Så det är med oro och helt utan skadeglädje jag åser det som sker och jag välkomnar så snart som möjligt ett fungerande (S) parti tillbaka i Borås.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s