Ny muralmålning på Landvetter – ett sätt att fira Borås 400 år

I dag var det invigning av D-Face’s muralmålning på Landvetter, verket heter ”Ebrace the Landing” och är ett sätt för Göteborg och Borås att gemensamt uppmärksamma sina respektive 400 års firanden. Jag fick chansen att företräda Borås vid invigningen och jag tänkte nedan berätta lite av vad jag sa vid den korta ceremonin. Jag skriver ut minnet så en del kan ha missats:

”Flygplatser är ikoniska mötesplatser för människor, kulturer och idéer. Möte som i sig är viktiga men flygplatsen ger oss också möjlighet att välkomna dels människor och möten dels dessa människor till våra städer för att uppleva street-art och konst. Och dels – och slutligen – ger det en möjlighet att välkomna all kreativitet och alla idéer som människorna bär med sig. Kultur i staden är tänk att både driva på kreativiteten men också visa att vi är öppna för intryck om nya idéer, staden bygga av människor med vilja och idéer och det vill vi visa på Landvetter. Vi säger välkomna, välkomna att Borås (och Göteborg) för att möta konst och välkomna är alla goda idéer som utvecklar vår stad.”

Mitt tal – utan ljud …
Så ser den ut. Fin va …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s