Om ords betydelse del 2

Så har då även läget i nationen klarnat och som den uppmärksamme noterade är det i princip samma uppgörelse som i Borås, men den förändringen att budgetsamarbetet är med (SD) nationellt men att S-C-L-MP samarbetar med (V) lokalt i Borås.

Med tanke på hur lösningen i Borås beskrevs såväl av de deltagande partierna som av BT så kan man ju fundera på hur M-KD-L regeringen och förhållandet till (SD) beskrivs. (V) kunde ju anses vara i opposition och följaktligen borde (SD) ses som varande i opposition till regeringen. Är det så Borås Tidning, Ulf Olsson (S), Kerstin Hermansson (C), Anna Svalander (L), Linnea Kläth (MP) och Stefan Lindborg (V) kommer att beskriva regeringen.

Av kommentarer jag läst så är det vanligare från de som är kritiska att beskriva (M), (KD) och (L) som marionetter för (SD), och följaktligen borde (S), (C), (L) och (MP) i Borås vara (V):s marionetter. Nu är jag inte så naiv att jag tror att det handlar om hederlig likabehandling av likadana situationer utan att det snarare handlar om att framställa sin uppfattning i god dager.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s