Om ords betydelse – eller kan man äta kakan och ha den kvar?

Läget vad det gäller politik börjar klarna och man kan då förundra sig över vad ord betyder. Ta till exempel uppgörelsen om hur Borås skall styras så som den refererats i BT. Om jag uppfattat rätt så kommer Mitt – S – samarbetet att fortsätta under ett något förändrat namn Mittsamarbetet, detta med stöd av en budgetöverenskommelse med (V).

Jag skulle beskriva det som en regeringssamverkan mellan fem partier: (S) – (C) – (L) – (MP) och (V), så beskriver de inblandade det dock inte. (V) säger sig vara i opposition mot en regim man samverkar med. Skumt, för vad betyder opposition? Språkligt så får man utgå ifrån att det handlar om att någon har en position och att man motsätter sig den positionen, men om man då medverkat till att någon får positionen så kan man rimligen inte vara emot den utan att tala med kluven tunga – eller möjligen ha väldigt dåligt minne.

För mig är det klart, man kan samverka med och släppa fram en regim utan att ingå, men man är då inte opposition.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s