Övergångsvecka 

Förra veckan var definitivt en övergångsvecka. Det började med en resa till Stockholm redan på fredag eftermiddag, för att säkert kunna vara på plats för måndagens statsministeromröstning. Hur den gick och vad jag tyckte om argumenten har jag redan skrivit om, så nog om den. 

Tisdagen inleddes med regeringsförklaring och utnämnande av statsråd, gruppmötet på eftermiddagen gick i stort sett i regeringsbildningens tecken. Ett antal kollegor som “avgått till regeringen” skulle ersättas. Till exempel valde vi en ny gruppledare i Mattias Karlsson i Luleå* (efter Tobias Billström). 

På onsdagen hade vi en extra riksdagsgrupp för att komplettera med förstanamn i utskotten, förstanamnen är de som leder det moderata arbetet. Där fick vi informationen att förstanamnet i KU (mitt utskott) Karin Enström skulle bli partisekreterare, det offentliggjordes senare på eftermiddagen, och därför fick jag ett nytt förstanamn i Erik Ottosson. Vad jag har sett hittills så verkar det mycket bra. Onsdag kväll så var det ett seminarium i RIFO:s (Sällskapet Riksdagsledamöter och Forskare) regi, ämnet var vatten och vattenförsörjning. Vid ett extra årsmöte valdes jag att ersättare i RIFO:s styrelse. 

Torsdag så åkte jag hem vid lunchtid för att kunna vara med vid fullmäktigemiddagen och där bli avtackad för mina år i Kommunfullmäktige och som KF:s förste vice ordförande. Jag hade också anmält min avgång i styrelsen för Borås TME Ab och i en beredningsgrupp för medborgarinflytande.  

På fredagen var dt extra riksdagsgrupp via Skype så att alla utskottsplaceringar kunde bli klara, för mig innebar det att jag flyttades upp till att bli andranamn i KU. 

Därefter kollade jag på nätet och kunde konstatera att min slutlön (i vart fall för ett tag) från RISE var klar. 

Summa sumarum av veckar: En ny regering, en rad förändringar i Riksdagen, avslut av mitt kommunala engagemang och avslut från mitt arbete. Det gamla läggs bakom och jag vet vad som ligger framför efter förra veckan. 

*Om det finns fler än en riksdagsledamot med samma namn läggs orten till namnet 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s