Kampanj

I går tog Riksdagen beslutet om Utlandsspioneri, jag har tidigare redogjort för min ställning i frågan.

Inför beslutet fick jag en del mail (gissningsvis drygt 200), en stor del av mailen hade dels samma innehåll dels samma avsändare om man försökte gå bakom avsändar alias. Avsändaradressen var kampanj@partietmod.

Om jag skulle vilja ha ett sakligt åsiktsutbyte med den som mailat mig, hur når jag personen? Är det kanske så att kampanjen inte vill att saken diskuteras utan de vill promota sin uppfattning och inte lyssna på argument, precis det som jag av kampanjen anklagas göra. Att värna debatten genom att försvåra den …

Lite intressant är att samtidigt som detta pågår så kommer ett dokument från EU betitlat ”Förslag till förordning om transparens och inriktning när det gäller politisk reklam (COM2021:731) som just beskriver behovet av att det finns en tydlig avsändare för (digital) politisk reklam. Detta för att främja transparensen. Utlandsspionerikampanjen (med sin inbäddade avsändaradress) som anser sig stödja transparensen har kanske anledning att lyssna på Kommissionen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s